Brno Hat

Jiri Eischmann's Blog

Fedora 15 Release Party

,

V rámci mé práce na pozvednutí české komunity kolem distribuce Fedora jsem se rozhodl, že uspořádám první release party, ta se bude věnovat vydání Fedory 15. Akce se bude konat v prostorách naší brněnské pobočky (Purkyňova 99), které se nám osvědčily při pořádání setkání Linux v Brně.

Je to jedinečná příležitost, jak se mohou potkat vývojáři, pracující pro Red Hat na technologiích obsažených ve Fedoře, a uživatelé. Hlavní náplní budou přednášky o novinkách z Fedory 15. Tomáš Bžatek představí asi nejviditelnější a nejdiskutovanější novinku – GNOME 3. Jarda Řezník bude povídat o KDE 4.6 a taky o práci Fedora Board, jejíž je členem. Neméně diskutovanou novinkou je náhrada za init – systemd, o kterém bude povídat Petr Lautrbach. Fedora 15 se dočkala také vylepšení v oblasti power managementu, slovo si vezme Jaroslav Skarvada. Ext4 je dnes standardním souborovým systémem v Linuxu a jeho vývoj i nadále pokračuje, o novinkách bude mluvit Lukáš Czerner. Poslední přednáška se věnuje protokolu pro vzdálený desktop SPICE a jeho podpoře ve verzi virt-manageru, která se nachází ve Fedoře 15.

Kromě toho bude pro návštěvníky také připraven počítač, na kterém si můžou vyzkoušet praktické znalosti a dovednosti týkající se Fedory (a Linuxu obecně). V neposlední řadě bude připraveno také občerstvení.

Teď už se jenom musíme modlit, aby se stihly vyřešit všechna bugy a vydání Fedory (a s ním i release party) nemuselo být odloženo.

Více informací na wiki stránce akce.Fedora logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *